Στρώματα Γέρακας - Ανατολική Αττική Γέρακας

Στρώματα στον Γέρακα Ανατολική Αττική Μαξιλάρια ύπνου, κρεβάτια στον Γέρακα - Ανατολική Αττική

ΣΤΡΩΜΑΤΑ

Στρώματα ύπνου
Ανώστρωμα
Ορθοπεδικά στρώματα
Ανατομικά στρώματα

Μαξιλάρια ύπνου
Διακοσμητικά μαξιλάρια

Κρεβάτια ξύλινα
Κρεβάτια σιδερένια
Προσκέφαλα

Αλλαγή Ταπετσαρίας επίπλων

Χειροποιήτα στρώματα ύπνου Γέρακας - Αγία Παρασκευή - Ανατολική Αττική
Κιν. : 6940088588

Στρώματα Γέρακας - Ανατολική Αττική
(Παιανία) Αγίας Τριάδος 65 Τ.Κ. 19002, Γέρακας
Τηλ. 2106620073 Κιν. 6940088588
ΑΚΑΡΕΑ
Η πιο συνηθισμένη αιτία αλλεργίας, είναι η εμφάνιση μικροοργανισμών, τα λεγόμενα ακαρεα, σε στρώματα ή ινώδεις επιφάνειες. Είναι μικρά αρθρόποδα, που ανήκουν στην τάξη των αραχνίδων, διακρίνονται μόνο από το μικροσκόπιο και προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις.

Συνήθως συγκεντρώνονται σε ζεστά και υγρά μέρη, όπως τα στρώματα – κύριο μέρος διαβίωσης των ακάρεων – τα μαξιλάρια, τάπητες, μοκέτες και υφασμάτινες ταπετσαρίες. Σε περίπτωση εισπνοής τους από τον άνθρωπο κατά τη διάρκεια του ύπνου, εκθέτει τον ανθρώπινο οργανισμό, σε σημείο που μπορεί να προκαλέσει υπερευαίσθητες αντιδράσεις. Φανταστείτε πως τα θηλυκά ακάρεα παράγουν 20-25 αυγά και αυτά μπορούν να αναπαράγουν μετά από 3 εβδομάδες!

Βάσει όλων των παραπάνω, μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί επιβάλλεται το τακτικό πλύσιμο και ο καθαρισμός των στρωμάτων, αφού αποτελούν την κύρια εστία ακάρεων, νεκρών σωμάτων τους και αλλεργιογόνων τους. Το 90% – 100% του πληθυσμού των ακάρεων που αναπτύσσονται σε στρώματα, ανήκουν στα Dermatophagoides pteronyssinus, Dermatophagoides farinae και Euroglyphus maynei, μετά από ανάλυση σε δείγματα σκόνης από κατοικίες σε χώρες των ΗΠΑ, της Ευρώπης και σε άλλες χώρες. Και ένα ποσοστό της τάξεως του 70% – 95% των ακάρεων υπάρχουν στα χαλιά και στις μοκέτες, ανεξάρτητα την γεωγραφική κατανομή.

akarea1 akarea5 akarea4 akarea3 akarea2

Στην Ελλάδα συναντάμε το είδος Dermatophagoides pteronyssinus, κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα και το Dermatophagoides farinae, στα νησιά. Το καλοκαίρι και στις αρχές του φθινοπώρου, όπου η υγρασία κυμαίνεται σε υψηλά ποσοστά, παρατηρείται και αύξηση του επιπέδου της εμφάνισης των ακάρεων.

Παράγοντες που καθορίζουν και αυξάνουν την παρουσία ακάρεων σκόνης σε ένα σπίτι μπορούν να αναφερθούν ενδεικτικά παρακάτω:

Η διατήρηση μόνιμων χαλιών / μοκετών, σε σύγκριση με «γυμνά» ξύλινα πατώματα ή πατώματα.
Το πέλος των χαλιών / μοκετών. Τα ακάρεα δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση σε χαλιά με μεγάλο και χαλαρό πέλος. Το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με το συχνό και τακτικό σκούπισμα με την ηλεκτρική σκούπα.
Η ηλικία του στρώματος, του σπιτιού, του χαλιού/μοκέτας, παίζουν και αυτά ρόλο, όχι όμως τόσο όσο για να σχετιστούν με τα αυξημένα ποσοστά εμφάνισης των ακάρεων σκόνης.
Η πιτυρίδα του ανθρώπου (νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας που πέφτουν καθημερινά από το σώμα μας).
Λόγω της ανάγκης τους για ζέστη και υγρασία, τα στρώματα αποτελούν το ιδανικότερο περιβάλλον για την ανάπτυξη τους. Ο μέσος όρος ακάρεων σε ένα στρώμα 5ετίας είναι από 5.000-15.000 ανά τετραγωνικό εκατοστό στρώματος!
Αλλεργιόγονα που εισπνέονται από αδύναμους οργανισμούς ευαισθητοποιημένων ατόμων, με αποτέλεσμα να εκδηλώνουν ανάλογα αποτελέσματα, προέρχονται κυρίως από τα περιττώματα των ακάρεων!
Για περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες σχετικά με τα ακάρεα, μπορείτε να δείτε από το παρακάτω video-animation του «Οργανισμού Οικιακών Ακάρεων» της Μεγάλης Βρετανίας (House Dust Mite Organization)