Μαίρη Θαλασσέλη, Κέντρο Μελέτης Μελίσσια Μελίσσια

ΕΠΙΛΟΓΗ Μ. Θαλασσέλη, Μελετητήριο Μελίσσια, Κέντρο Μελέτης, Μελέτη σε μαθητές με μαθησιακές ιδιαιτερότητες Μελίσσια

"ΕΠΙΛΟΓΗ" Μ. Θαλασσέλη
Κέντρο Μελέτης Μελίσσια

www.thalasseli-languagecentre.gr

  


Κέντρο Μελέτης

Μελέτη Δημοτικού - Σχολική Μελέτη

Προετοιμασία παιδιών νηπίου για Α' Δημοτικού

Ενισχυτική διδασκαλία Γυμνασίου

Ατομικά μαθήματα Αρχαίων

Ατομικά μαθήματα Νέα

Ατομικά μαθήματα Ιστορία

Ατομικά μαθήματα Έκθεση

Μελέτη σε παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες

Κέντρο Μελέτης Μελίσσια: ΕΠΙΛΟΓΗ Μ. Θαλασσέλη
Λεωφόρος Πηγής & 17ης Νοεμβρίου 2
Τ.Κ. 15127, Μελίσσια
Τηλ. 2108048192


Το Κέντρο Μελέτης της Μαίρης Θαλασσέλη ασχολείται με μελέτη δημοτικού  σχολική μελέτη, προετοιμασία παιδιών νηπίου για Α' δημοτικού, μαθήματα φιλολογικά Γυμνασίουιδιαίτερα μαθήματα Αρχαίων, ιδιαίτερα μαθήματα Νέα, ιδιαίτερα μαθήματα Ιστορία, ιδιαίτερα μαθήματα Έκθεσης, μελέτη σε παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες κ.α.

Το Κέντρο Μελέτης έχει την έδρα του στα Μελίσσια και εξυπηρετεί τις περιοχές Μελίσσια, Πεντέλη, Γέρακα, Χαλάνδρι, Κηφισιά κ.α.

Email

Τι πρέπει να ξέρετε για να βοηθήσετε και να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας στην εκμάθηση της ξένης γλώσσας

 

Οδηγίες υποστήριξης για γονείς

Επιμέλεια: Europalso

 

Αγνή Μαριακάκη

Ψυχολόγος – Ερευνήτρια

 

Μελέτη στο σπίτι

Σταθερή ώρα μελέτης: καλό είναι το παιδί να έχει μια σταθερή ώρα μελέτης των μαθημάτων του, και να υπάρχει, όσο το δυνατόν, πρόγραμμα μελέτης στο σπίτι.

 

Καθαρό γραφείο: μην διακοσμείτε και μη φορτώνετε με παιχνίδια το χώρο εργασίας, καθώς αποσπούν την προσοχή του παιδιού. Το γραφείο του πρέπει να είναι κενό, με μόνο τα βιβλία και τα τετράδια που μελετά επάνω.

 

Επιβράβευση: επιβραβεύετε κάθε προσπάθεια του παιδιού, όχι μόνο τους άριστους βαθμούς. Το δικό σας χαρούμενο και όχι πιεστικό ενδιαφέρον το παρακινεί.

 

Βοήθεια από τον γονιό: Το ιδανικό είναι να διαβάζει το παιδί μόνο του, εσείς να κοιτάτε το αποτέλεσμα της δουλειάς του για να βεβαιώνεστε ότι τα έχει κάνει όλα, και το σχολείο εξετάζει και βαθμολογεί. Αφήστε το παιδί να έχει το ίδιο την ευθύνη της μελέτης στο σπίτι, δείχνετε του όμως το ενδιαφέρον σας.

 

Χαίρεται για το ενδιαφέρον σας: Αυτό δίνει φτερά στα παιδιά. Ψάξτε μαζί άγνωστες λέξεις, να είστε πάντα εκεί να απαντήσετε σε απορίες ή να ψάξετε απαντήσεις.

 

Συμπεριφορά στην τάξη


Κανόνες καλής συμπεριφοράς: Κάθε χρόνο εξηγούμε στα παιδιά τη σημασία της καλημέρας, του χαμόγελου στην τάξη, ενός καθαρού θρανίου και τακτοποιημένων τετραδίων. Τίποτε από αυτά δεν είναι αυτονόητο και δουλεύουμε μαζί με εσάς τους γονείς για παιδιά με καλή αγωγή.

 

Κοινωνικότητα: αφιερώστε χρόνο να κουβεντιάσετε με το παιδί σας την συμπεριφορά σε σχέση με τους συμμαθητές και τη δασκάλα. Μιλήστε του για τη σημασία της ευγένειας, της υπομονής με τους άλλους όταν είναι διαφορετικοί από μας, και της καλής και ευχάριστης διάθεσης που κερδίζει φίλους, και βεβαίως της θαρρετής συμμετοχής στην τάξη. Επαφή με τα άλλα παιδιά: είναι πολύ σημαντικό το παιδί να εντάσσεται εύρυθμα στην ομάδα, να αποτελεί μέρος της, και να περνά καλά σε αυτήν. Εμείς στην τάξη δίνουμε προτεραιότητα στη συνεργασία και την ομαδική συμπεριφορά. Εσείς στο σπίτι εξηγείτε την αξία και σημασία των φίλων και της ομάδας.Το Κέντρο Μελέτης έχει την έδρα του στα Μελίσσια και εξυπηρετεί τις περιοχές Μελίσσια, Πεντέλη, Γέρακα, Χαλάνδρι, Κηφισιά κ.α.

1077 προβολές (από 17/07/2018)