Βιολογικό Κρασί
Τι σημαίνει βιολογική καλλιέργεια;
Η βιολογική καλλιέργεια είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής και διαχείρισης αγροτικών προϊόντων, που προστατεύει το περιβάλλον σε όλα τα στάδια διαχείρισης του οικοσυστήματος, προασπίζοντας ταυτόχρονα την υγεία των καταναλωτών.
Κύριο χαρακτηριστικό της βιολογικής καλλιέργειας είναι η απουσία χημικών λιπασμάτων, ζιζανιοκτόνων, φυτοφαρμάκων, ορμονών και άλλων εξίσου επικίνδυνων χημικών ουσιών σε όλα τα στάδια της παραγωγής.
Επιπλέον τα βιολογικά προϊόντα δεν περιέχουν συντηρητικά, πρόσθετα και διάφορες άλλες χημικές ουσίες στη σύνθεσή τους.
Οι πρακτικές της βιολογικής καλλιέργειας είναι τέτοιες που προστατεύουν το περιβάλλον, προφυλάσσοντας έτσι τη βιοποικιλότητα του οικοσυστήματος.
Με τις πρακτικές της βιολογικής καλλιέργειας επιτυγχάνεται ένα ισορροπημένο σύστημα, καθώς σε αντίθεση με τη συμβατική γεωργία, η βιολογική γεωργία αντιμετωπίζει με σεβασμό την φύση και προστατεύει άμεσα το έδαφος, την ατμόσφαιρα και τα αποθέματα νερού.
Με σεβασμό στη σοφία της φύσης, οι βιοκαλλιεργητές συνδυάζοντας την παράδοση με τη σύγχρονη γνώση, χρησιμοποιούν μόνο φυσικά λιπάσματα, ενισχύουν τη γονιμότητα του εδάφους εναλλάσσοντας τα είδη που καλλιεργούν και επιτρέπουν τη φυσική ωρίμανση των καρπών χωρίς να εντατικοποιούν ή να επιταχύνουν την παραγωγή με τεχνητές μεθόδους.
Για όλους αυτούς τους λόγους, το κρασί σαν προϊόν βιολογικής καλλιέργειας σταφυλιών, αποτελεί μια πρόταση η οποία σέβεται τόσο τον καταναλωτή, όσο και το περιβάλλον.
MOSCATO ROSATO
Βιολογικός, Ποικιλιακός, Ημιαφρώδης Ροζέ Ημίγλυκος Οίνος
Ο εξαιρετικός αρωματικός χαρακτήρα των ποικιλιών Μοσχάτο Αλεξανδρείας και Λημνιού μαγνητίζει, με τη φράουλα σε πρώτο πλάνο και ένα μπλέντ μάνγκο και τριαντάφυλλου να ακολουθεί. Η εμπειρία ολοκληρώνεται από διακριτικές γλυκές νότες καραμέλας. Ευγενικό στο στόμα με ευχάριστη οξύτητα και χαμηλό αλκοολικό βαθμό. Οι απαλές νότες γλυκύτητας φλερτάρουν με τη φρεσκάδα φυσικών φυσαλίδων και προσφέρουν στο Moscato Rosato όλη του τη γοητεία!
Παρασκευάζεται με την μέθοδο των κλειστών δεξαμενών.Περικλείει με μοναδικό τρόπο αρώματα και γεύσεις πρώιμα τρυγημένου μοσχάτο και λημνιού, με τη φρεσκάδα φυσικών φυσαλίδων.
Σερβίρεται στους 6-8°C σαν απεριτίφ και συνοδεύει ευχάριστα φρούτα, τυριά, ξηρούς καρπούς