Αρσένιος Πουλής - Εύβοια Μαντούδι

Αρσένιος Πουλής, Ειδικός Παθολόγος Βόρεια Εύβοια, Βελονισμός, Ωτοβελονισμός, Νέος Κρανιοβελονισμός κατά ΥΑΜΑΜΟΤΟ Λίμνη Ευβοίας, Παθολόγοι Βόρεια Εύβοια

Αρσένιος Πουλής
Ειδικός Παθολόγος Βόρεια Εύβοια - Λίμνη Ευβοίας 

www.acumedical.gr
www.naturalmedicine.gr

 


Υπέρταση: 

Αρτηριακή υπέρταση είναι η αύξηση της αρτηριακής πίεσης (της πίεσης του αίματος που κυκλοφορεί στις αρτηρίες) σε επίπεδα που μακροχρονίως συνεπάγονται αύξηση του κινδύνου νόσησης και θανάτου από καρδιαγγειακά νοσήματα (κυρίως είναι το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και η στηθάγχη ή το έμφραγμα).

Όσο υψηλότερη είναι η συστολική (μεγίστη, “μεγάλη”) και/ή η διαστολική (ελαχίστη, “μικρή”) πίεση, τόσο αυξάνει και ο κίνδυνος.


Διαβήτης: 

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μεταβολική ασθένεια η οποία χαρακτηρίζεται από αύξηση της συγκέντρωσης του σακχάρου στο αίμα (υπεργλυκαιμία) και διαταραχή του μεταβολισμού της γλυκόζης, είτε ως αποτέλεσμα ελαττωμένης έκκρισης ινσουλίνης είτε λόγω ελάττωσης της ευαισθησίας των κυττάρων του σώματος στην ινσουλίνη. Οι κύριοι τύποι σακχαρώδους διαβήτη είναι ο διαβήτης τύπου 1, ο διαβήτης τύπου 2 και ο διαβήτης της κύησης.


Δυσλιπιδαιμίες: 

Είναι μία χρόνια μεταβολική πάθηση, όπως είναι ο σακχαρώδης διαβήτης και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Σε αυτήν παρατηρείται αύξηση της τιμής της χοληστερίνης, των τριγλυκεριδίων ή διαταραχές ποιοτικές ή ποσοτικές της HDL (καλής) χοληστερίνης, δηλαδή μπορεί η HDL-x να είναι ελαττωμένη ή κακής ποιότητας. Όταν λέμε υπερλιπιδαιμία εννοούμε τις αυξημένες τιμές της χοληστερίνης ή των τριγλυκεριδίων.

Εμπύρετα νοσήματα: 

Τα υποτροπιάζοντα ή περιοδικά εμπύρετα σύνδρομα χαρακτηρίζονται από την εμφάνιση πυρετού με χαρακτηριστική περιοδικότητα και συγκεκριμένα επαναλαμβανόμενα συνοδά συμπτώματα μαζί με τα επεισόδια πυρετού, όπως π.χ. εξάνθημα, κοιλιακό πόνο, αρθραλγίες, στοματικά έλκη, επιπεφυκίτιδα κ.α.

Λοιμώξεις: 

Λοίμωξη σημαίνει ότι ένας αριθμός μικροβίων βρίσκεται σε ένα σημείο του οργανισμού όπου φυσιολογικά δεν υπάρχουν και άμεσα ή έμμεσα, μέσω της τοξικότητάς τους, προκαλούν αντίδραση φλεγμονής που συνοδεύεται και από την κλινική εικόνα της εκάστοτε λοίμωξης. Για τους πιο πολλούς ιστούς, ο κρίσιμος αριθμός των μικροβίων για την πρόκληση λοίμωξης είναι 1.000.000 ανά κυβικό χιλιοστό ιστού.

Άσθμα:

To άσθμα είναι μια κοινή χρόνια φλεγμονώδης πάθηση των αεραγωγών που χαρακτηρίζεται από διάφορα επαναλαμβανόμενα συμπτώματα, μεταβλητή στένωση των αεραγωγών και βρογχόσπασμο.[1] Στα συνήθη συμπτώματα περιλαμβάνονται: συριγμός, βήχας, αίσθημα σύσφιξης στο θώρακα και δύσπνοια.

Ευερέθιστο έντερο: 


Έντερο ονομάζεται το τμήμα του πεπτικού σωλήνα μετά από τον στόμαχο (2) ως τον πρωκτό. Το μήκος του είναι περίπου 8,5-9,5 μ. και έχει τη μορφή ελίκων ενός συνεχιζόμενου σωλήνα μέσα στην κοιλιακή κοιλότητα. Σε πλήρη έκταση φτάνει και τα 10-9,5 μ. Διακρίνεται σε λεπτό (3) και σε παχύ έντερο (6).

Το λεπτό εκτείνεται από τον στόμαχο μέχρι τη βαλβίδα του παχέος εντέρου και έχει μήκος 6- 6,5 μ. Το παχύ έντερο έχει μήκος 1,5-2 μ., είναι ευρύτερο από ό,τι το λεπτό έντερο, με πλάτος 6,5 εκ.

Παθολόγος Βόρεια Εύβοια: Αρσένιος Πουλής 
Λίμνη Ευβοίας 
Τ.Κ. 34005, Θέση Παραλία
Τηλ. 6977405240


Ο παθολόγος Αρσένιος Πουλής έχει πολυετή εμπειρία στην αντιμετώπιση παθολογικών νοσημάτων και στην εφαρμογή του ιατρικού βελονισμού.

Ο παθολόγος Αρσένιος Πουλής βρίσκεται στην Λίμνη Ευβοίας και εξυπηρετεί τις περιοχές Μαντούδι, Ψαχνά, Αγία Άννα, Βόρεια Εύβοια, Ιστιαία, Χαλκίδα κ.α.

Email
Δε βρέθηκαν βίντεο.
397 προβολές (από 23/07/2018)